1. Je kan meebewegen met veranderingen
In het voortgezet onderwijs heb je ontzettend veel balletjes hoog te houden. Docenten, directeuren, facilitair medewerkers en iedereen die de school binnenstapt om de werkdag te beginnen, zet zich in om de makers van morgen; de leerlingen, een goede basis te geven. Dat de basis van je onderwijslogistieke proces ook goed staat, geeft een gerust gevoel.
Op het moment dat een medewerker weg gaat en niemand weet hoe de formatieplanning geregeld is, sta je voor een lastige uitdaging. Ook daarom zeggen onze experts: gebruik hiervoor Formatie (Foleta). Als je daarin investeert en daar één of meerdere medewerkers voor opleidt, kan je bij verandering altijd terugvallen op de kern in Xedule. En als er dan iemand uit dienst gaat, helpen we jou natuurlijk graag verder. Er is dan in ieder geval een basis die wij als onze broekzak kennen. En die basis kunnen we zo haarscherp overdragen aan jullie nieuwe medewerker.
2. Je weet wie wat moet doen op welk moment
Bij het maken van het uiteindelijke rooster komen veel taken kijken. Die taken vervul je niet alleen, maar samen met bijvoorbeeld HR-medewerkers, controllers, decanen, directie, roostermakers en mentoren. En zij willen allemaal het overzicht bewaren. Waar kunnen zij nog wat betekenen of op dit moment in het proces een stap terugnemen? Meer inzicht in rollen kan veel dubbele taken of overbodige meetings voorkomen.
Het helpt de belangen van de verschillende rollen af te wegen en in overleg te gaan met de juiste personen wanneer er iets verandert. Zo kan bijvoorbeeld roosteren even buiten beeld zijn wanneer de formatieplanning en prognose & vakkenpakket met elkaar ‘overleggen’. Na overeenstemming komen ze samen met de roosteraar. Kan de roosteraar zich daarin vinden? Nee? Dan gaat de formatiebeheerder even uit beeld en kijkt de roosteraar mee naar de prognose & vakkenpakketkeuze. Het nieuwe plan stemmen ze dan af met de formatiebeheerder enzovoorts. Zo creëer je samen evenwicht.
3. Al je data overzichtelijk in één systeem
Onderwijslogistieke software, zoals Xedule, is een onderdeel van het grotere geheel van de bedrijfsvoering van een onderwijsinstelling. Leerlingadministratiesystemen (LAS), HR-systemen, financiële systemen, formatieplanning en roosterapplicaties werken in de ideale situatie met elkaar samen. Xedule onderscheidt zich in de breedte door alle onderwijslogistieke processen, van formatieplanning tot roosterpublicatie en selfservice in één oplossing te verenigen. Van handmatig tot geautomatiseerd roosteren en van klassikaal tot volledig gepersonaliseerd onderwijs. Met Xedule maak je gemakkelijk een koppeling met andere SaaS (Software as a Service)-leveranciers en er is een veelheid rapportages beschikbaar voor bestuurders, directeuren, medewerkers en controllers. Iedere gebruiker heeft zo op eenvoudige wijze inzicht in de mogelijkheid om te rapporteren en/of de gegevens op een bepaalde wijze te verwerken. Om de verschillende applicaties met elkaar te laten werken hoef je dankzij Single Sign On trouwens maar één keer in te loggen.